Versenyek

2021-03-19 | Honda S2000 versenynap

Honda S2000 versenynap

Spanyol rajt

Tovább

2021-03-26 | Mazda RX-8 versenynap

Mazda RX-8 versenynap

Wankelek a Berni-Alpokban

Tovább

2021-04-02 | Audi S3 Sedan versenynap

Audi S3 Sedan versenynap

Éjjel-nappal Anglia

Tovább

2021-04-09 | Tamo Racemo versenynap

Tamo Racemo versenynap

Az indiaiak az Egyesült Királyságba látogatnak

Tovább

Leírás

B osztályos egyéni és csapatbajnokság 4 versenynapon, 4 autóval és 4 pályán!

Adott versenynapon mindenki ugyanolyan típusú, B osztályos Sport Compact autóval indul. Ezekkel a könnyen vezethető, élvezetes kis autókkal rövid, gyors és széles pályákra fogunk látogatni. Az autók setupja lehet saját és letöltött is - kinek melyik szimpatikus - csak egy kikötés van: a teljesítményindex maximum B600 lehet.

Minden pályán a 3 körös időmérő után 2 futamot teljesítunk: egy kb. 20 perces kötelező boxkiállás nélküli sprint futamot és egy kb. 35 perces főfutamot 1 kötelező boxkiállással.

Az időmérő futamot szellemautókkal teljesítjük, ugyanakkor a szimulációs sérülés ugyanúgy aktiválva lesz, ahogy a versenyeken is.

Az első futamon az időmérő eredménye alapján rajtolunk: a legjobb tiszta időt elérő versenyző indul az élről.

Közvetlenül utána a második futam rajtrácsa az első futam befutási sorrendjének a fordítottja lesz: azaz az első futam nyertese indul az utolsó helyről, az utolsó befutó pedig a mezőny elejéről.

Kezdők és haladók egyénileg és csapatban is nevezhetnek, a lebonyolítás jellegzetessége miatt kiegyenlített, érdekes és izgalmas versenyekre van kilátás.

A futamokon a pályalevágás büntetőrendszere (Forza Race Regulations, Corner Cutting) alkalmazva lesz, tehát a pályalevágásért a rendszer időbüntetést ad, mely a futam idejéhez célbaéréskor hozzáadódik, ezzel akár a befutó sorrendje is változhat! Érdemes bekapcsolni a pályahatárok kijelzését és felkészülni a versenynapokra, hogy ne az esetleges időbüntetéseken dőljön el a végeredmény!

A "kötelező matricák" használata nem kötelező, saját és letöltött festéssel is lehet indulni!

Minden további részletet megtaláltok az Online Versenyek Általános Szabályzatában.

Sikeres felkészülést, izgalmas versenyket és jó szórakozást kívánunk!